Crunchy sjokoladekuler

Inspirert av Funky fresh food sine berømte Coco-crunch kuler! Perfekt å hive innpå når du har lyst på noe digg, som i tillegg er litt sunt og mettende. Typisk kl. 14 på jobb. Bokhvete er det som gir crunchen i kulene, men hvis du ikke får tak i det kan det sikkert droppes, og evt. erstattes med noe annet. Kaffen gjør det lille ekstra, så ikke dropp den!

Du trenger til ca. 20 kuler: 

  • 200 g havremel (havregryn malt til mel)
  • 50 g kokosmasse
  • 40 g kakaopulver
  • 0,5 ts pulverkaffe (brukes tørt, skal ikke blandet ut med vann)
  • 1,5 ts vaniljepulver
  • 0,5 ts maldonsalt 
  • 1 dl lønnesirup/kokosblomstsirup/agavesirup
  • 1 dl smeltet kokosolje 
  • 50 g spiret bokhvete – gir crunch (eller 3 ss chiafrø)
  • Kokosmasse til å rulle kulene i 

 

Slik gjør du:

  • Finn fram foodprosessoren som kan male havregryn til mel (eller kjøp ferdig havremel). Ha deretter oppi pulverkaffe og salt, slik at dette kvernes mest mulig sammen med havremelet før du blander inn resten. Bland inn kakao, vaniljepulver og kokosmasse og kjør til alt er godt blandet sammen. 
  • Smelt kokosolje og mål opp så det blir ca. 1 dl i flytende form. Bland dette inn i det tørre, sammen med ca. 1 dl lønnesirup/kokosblomstsirup (eller en kombinasjon). Nå kan du enten blande inn bokhveten for hånd med en skje, eller du kan ha det over i kjøkkenmaskinen som blander alt godt sammen. Bokhveten skal ikke kvernes, så ikke bland med maskin med knivblader. 
  • Sett kaldt. Etter en stund former du ca. 20 store kuler som du triller i kokosmasse. Oppbevares kaldt, og kan fryses! 
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg