Inspirert av de fantastiske kakene til Oslo Raw som du får kjøpt diverse steder i Oslo prøvde jeg meg på noe lignende “Classical berry cheesecake”. Synes det er veldig morsomt å lage sunne kaker, som også er kjempegode, og som inneholder masse bra og mettende råvarer som nøtter, havre, frukt/bær og kokos i ulike former. Det viktigste for et bra resultat er å smake til og tilpasse søtning og konsistens underveis, og ikke følge en oppskrift slavisk. Fyllet kan varieres i det uendelige, men man må tilsette noe som gjør at kaka blir fast og ikke rennende, og da er kokosfett genialt. Må oppbevares kaldt!
Bunn:
- 100 g myke dadler uten stein
- 50 g havremel (havregryn malt til mel)
- 50 g myk kokosolje (eller feks 20 g cashewsmør og 30 g kokosolje hvis du har)
- 50 g kokosmasse
- 2 ss spiret bokhvete
- 0,5 ts salt
Vaniljekrem:
- 4 dl/200g rå, usaltet cashewnøtter – bløtlagt i lunkent vann i 2-4 timer – skyll godt og renn av
- 2 toppa ss kokoskrem (det harde på toppen av kokosmelka)
- 2 toppa ss kokosolje – smeltes
- 50 g kokossmør (det får du ved å kjøre kokosmasse lenge i foodprosessor) – bidrar til stivhet i kaken, men kan droppes og evt. erstattes av mer kokoskrem/kokosolje
- 1 dl lønnesirup/kokossirup/honning + feks. 3 ss sukrinmelis
- 3 ss ferskpresset sitronsaft
- 1 ts vaniljepulver
- 2 ts lecithin – kan droppes
Bærkrem:
- Halvparten av vaniljekremen – ca. 275 g
- 250 g lett tinte bringebær/jordbær
Slik gjør du:
- Bunn: Kvern og bland alt sammen i en foodprosessor til en jevn masse. Trykk massen ut i en springform el. med ca. 20 cm i diameter. Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.
- Vaniljekrem: Kjør bløtlagte cashewnøtter i foodprosessoren først. Tilsett deretter resten av ingrediensene og kjør til en glatt masse. Smak til og tilsett evt. mer søtning. Ha halvparten av vaniljekremen på den kalde bunnen. Sett kaldt.
- Bærkrem: Kjør halvparten av vaniljekremen sammen med tinte bær (jeg brukte 125 g bringebær og 125 g jordbær). Når vaniljekremen har stivnet fordeler du bærkremen på toppen. Sett kaldt.
- Holdbarhet: ca. 2 måneder i fryseren
0 kommentarer