RAW bærkake med vaniljekrem

Inspirert av de fantastiske kakene til Oslo Raw som du får kjøpt diverse steder i Oslo prøvde jeg meg på noe lignende “Classical berry cheesecake”. Synes det er veldig morsomt å lage sunne kaker, som også er kjempegode, og som inneholder masse bra og mettende råvarer som nøtter, havre, frukt/bær og kokos i ulike former. Det viktigste for et bra resultat er å smake til og tilpasse søtning og konsistens underveis, og ikke følge en oppskrift slavisk. Fyllet kan varieres i det uendelige, men man må tilsette noe som gjør at kaka blir fast og ikke rennende, og da er kokosfett genialt. Må oppbevares kaldt!


 

Bunn:

  • 100 g myke dadler uten stein 
  • 50 g havremel (havregryn malt til mel)
  • 50 g myk kokosolje (eller feks 20 g cashewsmør og 30 g kokosolje hvis du har)
  • 50 g kokosmasse
  • 2 ss spiret bokhvete 
  • 0,5 ts salt

 

Vaniljekrem:

  • 4 dl/200g rå, usaltet cashewnøtter – bløtlagt i lunkent vann i 2-4 timer – skyll godt og renn av
  • 2 toppa ss kokoskrem (det harde på toppen av kokosmelka)
  • 2 toppa ss kokosolje – smeltes
  • 50 g kokossmør (det får du ved å kjøre kokosmasse lenge i foodprosessor) – bidrar til stivhet i kaken, men kan droppes og evt. erstattes av mer kokoskrem/kokosolje 
  • 1 dl lønnesirup/kokossirup/honning + feks. 3 ss sukrinmelis 
  • 3 ss ferskpresset sitronsaft 
  • 1 ts vaniljepulver
  • 2 ts lecithin – kan droppes

 

Bærkrem:

  • Halvparten av vaniljekremen – ca. 275 g 
  • 250 g lett tinte bringebær/jordbær

Slik gjør du:

  • Bunn: Kvern og bland alt sammen i en foodprosessor til en jevn masse. Trykk massen ut i en springform el. med ca. 20 cm i diameter. Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet. 
  • Vaniljekrem: Kjør bløtlagte cashewnøtter i foodprosessoren først. Tilsett deretter resten av ingrediensene og kjør til en glatt masse. Smak til og tilsett evt. mer søtning. Ha halvparten av vaniljekremen på den kalde bunnen. Sett kaldt.
  • Bærkrem: Kjør halvparten av vaniljekremen sammen med tinte bær (jeg brukte 125 g bringebær og 125 g jordbær). Når vaniljekremen har stivnet fordeler du bærkremen på toppen. Sett kaldt. 
  • Holdbarhet: ca. 2 måneder i fryseren
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg