Den beste indiske maten (og servicen) får du på Mother India på Bislett (vi har testet omtrent alle i Oslo). Hjemmelaget indisk kan være en god nummer to, når man ikke får dratt ut så ofte som man vil lengre. Det er egentlig veldig enkelt, men for at kjøttet skal bli skikkelig mørt krever det litt forberedelser. Kjøttet bør marineres lenge! Og du må ha de riktige krydderne. Garam masala er en krydderblanding som du kan lage selv, eller kjøpe ferdig blandet. Den består blant annet av spisskummen, kardemomme, kanel, koriander og nellik.
Oppskriften gir ca. 4 porsjoner.
Kjøtt i marinade:
- 600 g kyllingfilet eller noen kyllinglår (eller lam om du vil)
- 1-2 dl gresk/tyrkisk yoghurt naturell
- Litt olje
- 2 ss Garam masala krydderblanding
Bland alt sammen og la kjøttet ligge i marinaden i kjøleskap i ca. 24 timer før maten skal lages (kortere tid går også bra, men jo lengre jo bedre).
Saus:
- 3 dl kremfløte
- 1 boks hakket tomat av god kvalitet (Mutti er definitivt best)
- 1 ss revet fersk ingefær
- 2 fedd hakket hvitløk
- 1-2 hakket rødløk
- 1-2 ss garam masala
- 2 ss paprikapulver
- 1 ss chilipulver evt. cayenne
- Sukker
- Salt
Stek kjøttet raskt og legg det til side. Stek grønnsakene i en gryte. Ta oppi krydderet og la det surre litt. Tilsett tomatene og la det koke i 5 minutter. Hell oppi fløten, og la det småkoke i 15 minutter eller lenger. Smak til med salt og sukker. Ta deretter oppi kjøttet og la det koke 15 minutter til.
Dersom du bruker kylliglår kan de steke i ovnen i marinaden ca. 45 minutter i stedet for å koke i sausen.
Valgfritt tilbehør:
- Raita (kjøp gjerne ferdig pulver og bland i yoghurt)
- Nanbrød
- Rå rødløk, agurk etc.
- Mango chutney
- Ris/quinoa