Hjemmelaget suppe

Minst en gang i uka har vi hjemmelaget suppe til middag. Og det er ikke sånn at dette er den kjipe dagen, hvor vi må kompensere med pannekaker etterpå. Alle digger suppedagen, spesielt 1-åringen i huset. Suppa blir aldri lik, fordi vi alltid varierer innholdet ut fra det vi har i grønnsaksskuffen. Så her kommer ingen oppskrift, men heller noen grunnprinsipper som vi alltid følger med stort hell:

  • Stek først løk og hvitløk blankt i smør/kokosolje/olje etc
  • Kutt grønnsaker i små biter og ha oppi gryta. Tipper vi som regel bruker ca. 1 kg. Stek noen minutter. Vi bruker mest gulrot, blomkål, brokkoli, søtpotet, purre, eple, ingefær, selleri etc.
  • Hell over væske så det akkurat dekker grønnsakene (ca. 5-10 dl). For at suppa skal bli hundre ganger mer mettende, og tusen ganger mer næringsrik, lar jeg alltid halvparten av væsken være langtidskokt kraft som jeg har liggende i fryseren i ferdige bokser. Hvis jeg ikke har det, kjøper jeg Stange sin kraft. Suppen kan selvfølgelig lages med bare vann, men da blir den ikke like mettende og næringsrik. 
  • La alt koke mørt. Kjør stavmikseren så alt blir en fin og jevn suppe. Tilpass tykkelsen med feks. melk, matfløte, kokosmelk el. Vi liker den tykk, nesten som en tynn pure. Tips er å la kokosmelken stå i kjøleskap, og bare bruke den tykke delen som legger seg på toppen. Den gir en god kremet smak, med minst søt kokossmak.
  • Smak til med fond og diverse krydder. Vi bruker mye gurkemeie, hvitløkspulver, cayennepepper, svart pepper og sitron.
  • Og så til prikken over ién: ta en t-skje med kokosolje rett i suppeskåla og rør inn. Det gir en skikkelig god og rund smak, og er perfekt for å få i seg litt sunt fett. 
  • Ha gjerne egg eller ristede gresskarkjerner som tilbehør.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg