Skikkelig sjokoladekake

Jeg har lenge lett etter den perfekte sjokoladekakeoppskriften, som gir en saftig og rik sjokoladesmak, uten at det blir for avansert. Jeg fant den til slutt. Her er det ikke bare glasuren som gjelder, men hele smørja er like god. Denne kaka gir en stor langpanne – veldig kjekt om du skal bake til mange, ellers er den super å ha liggende i fryseren til uventet besøk. 


 

Bunn:

  • 400 g smør                    
  • 4,5 dl vann
  • 8 ss kakao
  • 7 dl sukker
  • 1 beger seterrømme
  • 4 egg
  • 8 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts natron

Smelt og bland smør, vann og kakao i en stor kjele. Tilsett sukker og rør til alt har løst seg opp. (Nå kan du enten helle røra i kjøkkenmaskinen, eller blande inn resten for hånd – jeg foretrekker maskin). Bland inn resten av ingrediensene (fint å blande eggene lett først). Dekk en langpanne med bakepapir, og hell røren over. Stekes på 180 grader på midterste rille i ca. 35 min. 

Glasur:

  • 100 g smør
  • 4 ss kakao
  • 6 ss melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 300 g melis 

Smelt alt i kjele på svak varme, og rør til det har blitt en jevn glasur. Med en gang kaka kommer ut av ovnen, stikker du masse små hull i toppen og heller glasuren over. Da vil glasuren renne ned i hullene, i tillegg til å legge seg oppå. Skikkelig digg! 

3 kommentarer
    1. Anonym: Dette blir en GIGANTISK kake, så ja, det stemmer med 9 dl sukker. Men det er absolutt mulig å redusere noe på sukkeret, til feks 7 dl, uten at det gjør den store forskjellen tror jeg.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg