Jeg har lenge lett etter den perfekte sjokoladekakeoppskriften, som gir en saftig og rik sjokoladesmak, uten at det blir for avansert. Jeg fant den til slutt. Her er det ikke bare glasuren som gjelder, men hele smørja er like god. Denne kaka gir en stor langpanne – veldig kjekt om du skal bake til mange, ellers er den super å ha liggende i fryseren til uventet besøk.
Bunn:
- 400 g smør
- 4,5 dl vann
- 8 ss kakao
- 7 dl sukker
- 1 beger seterrømme
- 4 egg
- 8 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 2 ts natron
Smelt og bland smør, vann og kakao i en stor kjele. Tilsett sukker og rør til alt har løst seg opp. (Nå kan du enten helle røra i kjøkkenmaskinen, eller blande inn resten for hånd – jeg foretrekker maskin). Bland inn resten av ingrediensene (fint å blande eggene lett først). Dekk en langpanne med bakepapir, og hell røren over. Stekes på 180 grader på midterste rille i ca. 35 min.
Glasur:
- 100 g smør
- 4 ss kakao
- 6 ss melk
- 1 ts vaniljesukker
- 300 g melis
Smelt alt i kjele på svak varme, og rør til det har blitt en jevn glasur. Med en gang kaka kommer ut av ovnen, stikker du masse små hull i toppen og heller glasuren over. Da vil glasuren renne ned i hullene, i tillegg til å legge seg oppå. Skikkelig digg!
Dette så kjempe godt ut 🙂
Stemmer det med 9dl sukker?
Anonym: Dette blir en GIGANTISK kake, så ja, det stemmer med 9 dl sukker. Men det er absolutt mulig å redusere noe på sukkeret, til feks 7 dl, uten at det gjør den store forskjellen tror jeg.