Fiskegrateng

Bare ordet fiskegrateng gjorde meg litt kvalm – helt fram til for kanskje to år siden. Da oppdaget jeg plutselig fiskegrateng, hos bestemoren til typen, sånn som fiskegrateng skal være. Sånn skikkelig god, hjemmelaget med kjærlighet, med masse fisk og hvit saus. Nevnte at jeg skulle hatt oppskriften, og etter to dager dukket den selvfølgelig opp i postkassa. Håndskrevet fra bestemor. Siden den dagen har fiskegrateng vært et fast middagsinnslag hos oss, og vi har selvfølgelig bedt bestemor på middag. Fiskegratengen ble godkjent, selv om vi hadde spicet den opp litt.

Oppskriften:

  • Ca. 600-900 g rå beinfri lettsaltet torsk. Skjær i 3×3 cm terninger og fordel i smurt ildfast form
  • 4 toppet ss smør + 6 ss hvetemel + melk = røres til tykk hvit saus (lages på vanlig måte)
  • Fjern kjelen fra den varme platen
  • 2-3 egg røres inn i den hvite sausen, ett av gangen
  • Smak til med salt, pepper og malt muskatnøtt 
  • 4 hakkede vårløk (og evt. fersk basilikum) røres inn i sausen 
  • 1-2 dl kokt makaroni kan tilsettes sausen 
  • Hell sausen over fisken, vend rundt og fordel jevnt
  • Strø over griljermel (finmalte brødrester) og parmesanost (parmesan kan droppes, men best med)
  • Stek nederst i ovnen på 200 grader i ca. 35-40 min. 

 

Server med råkostsalat, sitron og potet! 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg