Hvordan lage mandelmelk

Nøttemelk er supert å bruke i smoothies, chiapudding, havregrøt eller andre ting der du kunne brukt vanlig melk. Det er et alternativ for de som ikke tåler laktose, eller bare vil begrense inntaket. Smaken blir som nøttene smaker, bare i mild melkevariant. Jeg liker best å lage nøttemelk med mandler, men det funker også fint med hasselnøtter eller andre nøtter (eller en blanding).  

Slik gjør du:

Legg ca. 250 gram mandler i vann med litt salt, og la det ligge over natten. Skyll av bløtleggingsvannet og kjør nøttene i en blender med ca. 1 liter vann (du kan tilsette f.eks en daddel, salt, kanel etc. for smak). Når nøttene er helt most, så siles melken gjennom en nøttemelkpose (jeg kjøpte den på ebay). Man kan også sile gjennom en finmasket sil eller et kjøkkenhåndkle. Melken oppbevares på glassflaske i kjøleskap og er holdbar i 3-4 dager. Mandelmassen kan brukes i smoothie, brød eller kaker. 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg