Langtidsbakte tomater

Tomater som varmebehandles over lang tid endrer smak fullstendig og blir så mye mer enn hva de var opprinnelig. Langtidsbakte tomater er kjempegode i salat, i pai, som tilbehør til kylling, hvit fisk og svin, eller bare helt alene. 

 

Du trenger:

  • Cherrytomater
  • Ekstra virgin olivenolje
  • Maldonsalt
  • Nykvernet pepper

 

Vask tomatene, kutt dem i to, og legg de på et stekebrett med snittflaten opp. Drypp litt olivenolje, maldonsalt og nykvernet pepper over. Stek dem på ca. 70 grader i rundt 8 timer, gjerne over natten. Det går også an å steke de på 100 grader i for eksempel 4 timer. Har du mulighet kan du lufte ovnen noen ganger, så tørker tomatene raskere. Den siste tiden kan du sette på varmluft. Tomatene kan oppbevares i olivenolje dersom de ikke spises i løpet av et par dager. 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg