Syltetøy på brødskiva er favoritten til han lille i huset, og med denne oppskriften er det superenkelt å lage en litt sunnere variant. Chiasyltetøy kan lages med alle typer bær, og de små frøene er geniale fordi de sveller og binder til seg fuktighet. Du merker verken smaken eller konsistensen til chiafrøene i det ferdige syltetøyet, men det bidrar heller med masse god næring og den perfekte konsistensen som syltetøy skal ha.
Du trenger:
- Ca. 500 gram (frosne) bringebær
- 2 ss chiafrø
- 2 ss valgfri søtning (jeg bruker lønnesirup)
- 1/4 ts vaniljepulver
Slik gjør du:
Ha bringebærene i en kjele på svak varme, og rør/mos rundt slik at alt blir en jevn masse. Bringebærene vil slippe masse fuktighet, så man trenger ikke å tilsette noe væske. La det småkoke i 5-15 min. Skru av plata og ha i søtning, vaniljepulver og chiafrø. Rør godt i flere omganger. Chiafrøene vil svelle ca. 10 ganger sin egen størrelse. Etter kanskje 15 min har syltetøyet tyknet mye, og det vil fortsette å tykne mens det avkjøles (fram til det evt fryses).
Holdbarheten på syltetøyet er kort (ca. en uke), ettersom det ikke inneholder konserveringsmidler. Jeg pleier å fryse det ned i mindre porsjoner. Dersom du ønsker å sterilisere glasset du skal ha det på er det bare å sette glasset i stekeovnen på 100 grader i 10 minutter.
Så koselig. 🙂 vil du bli ukens blogg, meld deg på på bloggen min nå. 🙂