Ettersom jeg digger kokos har jeg gjennom årene laget mange varianter av den klassiske Bountysjokoladen. Bountysjokolade kan lages både med og uten sukker (skal du lage med, anbefaler jeg denne oppskriften – fantastisk!). Her er to oppskrifter på en litt sunnere Bounty. Ikke bare er de sunnere, men de er også veldig, veldig gode!
Oppskrift 1:
- 1 boks kokosmelk (ikke lettvarianten)
- 2 toppede ss kokosolje
- Ca. 170 g kokosmasse
- 2 ss lønnesirup
- 3 ss sukrinmelis
- 100 g sjokolade 70 % (til å rulle kulene i)
Oppskrift 2:
- 2 dl kremfløte
- 50 g meierismør
- 1 ss kokosolje
- 0,7 dl sukrinmelis
- 1 ss lønnesirup
- 200 g kokosmasse
- 100 g sjokolade 70 % + 1 ss kokosolje
Slik gjør du:
Oppskrift 1: Sett kokosmelken kaldt over natten, og bruk bare kokosfettet som stivner på toppen. Kokosvannet kan feks. fryses i isterninger og brukes senere i smoothie. Smelt kokosfettet i en kjele med kokosolje, og rør inn søtning og kokosmasse. Fordel det i en form/boks og sett i fryseren. Etter en stund kan du forme kuler med hendene og fryse ned igjen. I mellomtiden smelter du sjokoladen som du bader de frosne kokoskulene i. Oppbevares i fryser eller kjøleskap!
Oppskrift 2: Kok fløte og smør i ca. 7 minutter. Etter at dette får kokt litt blir det et snev av karamellsmak. Fjern kjelen og rør inn sukrinmelis, kokosolje og lønnesirup til alt er blandet. Rør inn kokosmasse. Fordel i en flat form kledd med plastikk/bakepapir. Sett i fryseren til det blir stivt. Etter en stund smelter du sjokolade og rører inn 1 ss kokosolje. Hell sjokoladen over kokosblandingen og fordel så alt er dekket. Sett kaldt. Når det er stivt kan du dele opp i mindre biter. Hvis du vil ha kuler/barer former du det med hendene før du dypper de i smeltet sjokolade.
Dette så kjempe godt ut 🙂 (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)
Yum!
De jeg laget sammen med deg forrige gang, (noen år siden nå) var så FARLIG gode! Skal prøve disse senere i dag jeg:-D