Jeg er rett og slett superfan av brødbakst som bare kan slenges sammen i en fei, uten elting, heving og mye styr. Orker ikke svevende melskyer og deig som klistrer seg overalt. Denne oppskriften er noe av det enkleste du kan lage, og gir 12 supergode og mettende rundstykker på kanskje 25 minutter. Anbefales!
Du trenger:
- 400 g cottage cheese
- 4-5 egg (avhengig av størrelsen)
- 350 g lettkokte havregryn
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- Valgfritt: 1-2 revne gulrøtter (blir ekstra saftig med, men ikke et must)
- Valgfritt: krydder som cayennepepper, basilikum, pepper etc.
- Sesamfrø/solsikkefrø etc. som topping
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Kjør cottage cheese og egg med stavmikser til det blir eggedosis-konsistens. Tilsett havregryn (jeg kjører ca. halvparten til mel først), bakepulver og salt (og evt. annet) og rør godt. Form til 12 rundstykker, strø på sesamfrø og stek i ca. 15 min midt i ovnen.
Tips: Bruker du den lille boksen med original cottage cheese (250 g) kan du heller kjøpe to (totalt 500 g), og da bruke 5 egg og 450 g havregryn.
de så gode ut 😀
Hjemmelaget rundstykker er så godt 🙂
Så veldig godt ut 🙂