Squashsuppe med parmesan og bacon

Supper i alle varianter er og blir en hverdagsfavoritt her i huset! Og topp det som toppes kan med parmesan, så blir det enda bedre. Denne oppskriften holder til ca. 4 porsjoner. 


 

Du trenger:

  • 2 squash (ca. 800 g)
  • 1-2 løk (jeg brukte 1 gul og 1 rød)
  • 3-4 hvitløksfedd
  • 2 gulrøtter
  • 1 eple eller en stor skvis med sitron
  • Ca. 10-15 blader frisk basilikum (kan droppes)
  • Ca. 5 dl kraft og/eller buljong-/fondvann (skal bare dekke grønnsakene, kan heller tilsette mer senere dersom suppa er for tykk)
  • 1 dl fløte eller 3 ss creme fraiche 
  • Garnityr: masse parmesan & sprøstekt bacon
  • Andre alternativer: egg, tabasco, gresskarkjerner, basilikum eller andre krydderurter

 

Slik gjør du:

  • Stek løk og hvitløk blankt. Tilsett gulrøtter, eple og squash, og stek videre i ca. 10 min.
  • Tilsett kraft/vann og la det koke til alt er mørt. 
  • Kjør det jevnt med stavmikser og tilsett fløte/creme fraiche.
  • Smak til med salt, pepper og andre krydder.
  • Server med masse revet parmesan og sprøstekt bacon.
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg