Peanøttsmør er noe de fleste har et forhold til, men annet nøttesmør er ikke like vanlig hos folk flest. Det er svindyrt å kjøpe ferdig, og det selges ganske få steder. Men heldigvis er det superlett å lage selv. Det krever at du har en effektiv maskin, og her er det best å bruke den beholderen som hører til stavmikseren, synes jeg. Mandler, hasselnøtter og cashewnøtter gir det beste nøttesmøret. Og selvfølgelig kan du også lage ditt eget peanøttsmør – samme fremgangsmåte!
Nøttesmør kan brukes på havregrøten, på brødskiva sammen med honning/banan/syltetøy etc, i eller på smoothie/chiapudding/yoghurt eller du kan for eksempel teste ut en oppskrift på mandelsnickers? Det har jeg lyst til å prøve.
Til en liten porsjon trenger du (kan gjerne dobles):
- 150 g nøtter
- 1 ss kokosolje eller annen olje
- 0,5 ts vaniljepulver (valgfritt)
- En stor klype salt
- Evt. litt søtning, feks sukrinmelis, kokosblomssirup, lønnesirup (smak til)
Slik gjør du:
- Stek nøttene på 150 grader i ca. 20 min på bakepapir i stekeovn
- Kjør nøttene med en ss olje i en type kjøkkenmaskin som hakker/kverner/moser. Først blir det mel, og deretter begynner nøttene å “slippe” fettet, og da blir det etter hvert et ganske rennende smør
- Tilsett salt, vaniljepulver og evt. søtning og kjør til alt er blandet
Holdbart i 3-4 uker i kjøleskap!
Ah, så nydelig <3
Dette så godt ut 🙂 (Har foresten ukens blogg og giveaway konkurranse på min blogg, bli gjerne med)
Spennende 🙂