Hjemmelaget nøttesmør

Peanøttsmør er noe de fleste har et forhold til, men annet nøttesmør er ikke like vanlig hos folk flest. Det er svindyrt å kjøpe ferdig, og det selges ganske få steder. Men heldigvis er det superlett å lage selv. Det krever at du har en effektiv maskin, og her er det best å bruke den beholderen som hører til stavmikseren, synes jeg. Mandler, hasselnøtter og cashewnøtter gir det beste nøttesmøret. Og selvfølgelig kan du også lage ditt eget peanøttsmør – samme fremgangsmåte!

Nøttesmør kan brukes på havregrøten, på brødskiva sammen med honning/banan/syltetøy etc, i eller på smoothie/chiapudding/yoghurt eller du kan for eksempel teste ut en oppskrift på mandelsnickers? Det har jeg lyst til å prøve. 


 

Til en liten porsjon trenger du (kan gjerne dobles):

  • 150 g nøtter
  • 1 ss kokosolje eller annen olje
  • 0,5 ts vaniljepulver (valgfritt)
  • En stor klype salt 
  • Evt. litt søtning, feks sukrinmelis, kokosblomssirup, lønnesirup (smak til)

 

Slik gjør du:

  • Stek nøttene på 150 grader i ca. 20 min på bakepapir i stekeovn
  • Kjør nøttene med en ss olje i en type kjøkkenmaskin som hakker/kverner/moser. Først blir det mel, og deretter begynner nøttene å “slippe” fettet, og da blir det etter hvert et ganske rennende smør 
  • Tilsett salt, vaniljepulver og evt. søtning og kjør til alt er blandet

 

Holdbart i 3-4 uker i kjøleskap!

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg