Denne chorizogryta er en hverdagsfavoritt vi har hatt i middagsrepertoaret i flere år. Enkel og god!
Hvis du har små barn i huset: I utgangspunktet er den ikke veldig barnevennlig med de sterke pølsebitene, derfor kan du gjøre dette: lag retten helt ferdig på vanlig måte. Ta av mengden til barnet, fjern pølsebitene og kjør grønnsakene til mos med stavmikser (det tar bare 5 sek). Bland inn grønnsakssausen med pastaen eller risen.
Du trenger:
- Ca. 150 g chorizo
- 1 squash
- 1 paprika
- 1 løk
- Noen sopp
- Matfløte
- Et par ss creme fraiche eller rømme (kan droppes)
- Ris/pasta/quinoa/linser etc.
Slik gjør du:
- Stek løk til den blir blank i en litt dyp stekepanne eller en gryte
- Stek videre sammen med oppskåret chorizopølse. Pølsen avgir etter hvert en del smakfull olje
- Ha oppi sopp, squash og paprikaen i denne oljen. Nå er det en ganske full panne med masse digg som skal steke til oljen har trukket inn i grønnsakene og alt er mørt
- Tilsett matfløte og creme fraiche til det blir passe mengde saus. Kok videre noen minutter
- Tilsett gjerne pepper, men ikke salt! Trenger ikke noe annet krydder heller
- Server med ønsket tilbehør
0 kommentarer