Chorizogryte

Denne chorizogryta er en hverdagsfavoritt vi har hatt i middagsrepertoaret i flere år. Enkel og god!

Hvis du har små barn i huset: I utgangspunktet er den ikke veldig barnevennlig med de sterke pølsebitene, derfor kan du gjøre dette: lag retten helt ferdig på vanlig måte. Ta av mengden til barnet, fjern pølsebitene og kjør grønnsakene til mos med stavmikser (det tar bare 5 sek). Bland inn grønnsakssausen med pastaen eller risen. 

Du trenger:

  • Ca. 150 g chorizo
  • 1 squash
  • 1 paprika
  • 1 løk
  • Noen sopp
  • Matfløte
  • Et par ss creme fraiche eller rømme (kan droppes)
  • Ris/pasta/quinoa/linser etc.

 

Slik gjør du:

  • Stek løk til den blir blank i en litt dyp stekepanne eller en gryte
  • Stek videre sammen med oppskåret chorizopølse. Pølsen avgir etter hvert en del smakfull olje
  • Ha oppi sopp, squash og paprikaen i denne oljen. Nå er det en ganske full panne med masse digg som skal steke til oljen har trukket inn i grønnsakene og alt er mørt
  • Tilsett matfløte og creme fraiche til det blir passe mengde saus. Kok videre noen minutter
  • Tilsett gjerne pepper, men ikke salt! Trenger ikke noe annet krydder heller
  • Server med ønsket tilbehør
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg