Langtidsstekt kylling

Kylling kan være fantastisk og kylling kan være kjip. Det kjipeste er når du får tørr kyllingfilet. Og det er jo nesten umulig å unngå. I det siste har jeg prøvd meg frem med helstekt kylling, og det blir rett og slett superbra. Det finnes hundrevis av måter å steke den på, men har du god tid anbefaler jeg å langtidssteke den på svak varme. Og bruk steketermometer!! Ikke prøv uten engang. All den energi du bruker på å lure på om den er ferdig eller om den blir tørr kan du bruke på bedre ting. 

For to voksne og ett barn beregner vi en kylling på ca. 2 kg. Da har vi to middager; en kjøttmiddag og en suppemiddag med plukkekjøtt. Hvis du gidder kan du koke kraft på skroget i 4-5 timer, før du siler kraften og bruker den i suppe med fløte og grønnsaker. For eksempel. Mange muligheter! 

Her er noen tips:

  • Kjøp kylling av god kvalitet. Frossen Stange-kylling er ikke dyrt!
  • Tin den langsomt i kjøleskap. Det tar ca. 2 dager. Ta kyllingen ut av kjøleskap i god tid før du skal steke den. Den skal være romtemperert. 
  • Dytt en halv sitron/klementin inn i stuffing-hullet, gjerne sammen med litt hvitløk.
  • Viktig: Smør kyllingen godt inn med MASSE smør. Jeg smelter kanskje 5 ss smør som jeg gnir inn, både over og under skinnet, i absolutt alle kriker og kroker. 
  • Krydre med hvitløkspulver, paprika, salt, pepper, cayennepepper etc. 
  • Steketermometeret stikker du inn i den tykkeste delen av brystet. Pass på så du ikke stikker den for langt inn så tuppen står inne i hulrommet av kyllingen. Da blir ikke målingen riktig. 
  • Legg aliminiumsfolie over, og sett kyllingen inn i ovnen. Start med 100 grader i et par timer. Deretter kan du sette opp temperaturen til 150 grader varmluft fram til termometeret viser ca. 65 grader. 
  • Viktig: La kyllingen hvile 20-30 min før du skjærer i den, så ikke all saften siver ut. Temperaturen vil stige raskt over 70 grader mens den hviler. 
  • Skjær av lårene, vingene og tilslutt løsne brystet fra beinet. 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg