Risboller

Dette er barndomsminner i en muffinsform for meg. Jeg vet ikke om det bare er at disse er så mye bedre enn alle andre tørre julekaker, om det er nostalgien som smaker eller om de faktisk er gode. Men de hører med i jula!

Du trenger (til 16 små former):

  • 100 g dronningsjokolade
  • 150 g delfiafett
  • 3 ss sterk kaffe
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g melis
  • 6 dl puffet ris

 

Slik gjør du:

  • Pisk egg, melis og vaniljesukker til eggedosis. Pisk lenge, så den blir så luftig som den kan bli.
  • Smelt delfiafett. Når det er flytende har du oppi sjokoladen. Viktig at sjokoladen smelter på svak varme så den ikke skiller seg. 
  • Bland dette sammen, og rør deretter inn puffet ris. 
  • La dette nå avkjøle seg helt til sjokoladeblandingen begynner å stivne litt. Hvis ikke vil all sjokoladen bare legge seg i bunnen av muffinsformene. Fordel i former og oppbevar kaldt!
2 kommentarer
    1. Disse har jeg lagt til jul og de er kjempegode og blir ikke så klinete å spise når de er i muffinsformer !

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg