Pastagryte med spekeskinke og mild blåmuggsaus

Værsågod, her har du en genial oppskrift på en middag som både er veldig enkel og veldig god. Perfekt om man skal lage mat til flere og kanskje ikke har lyst til å stå på kjøkkenet til siste sekund. Når man varmebehandler blåmuggost og i tillegg blander den med matfløte blir den så mild og fløyelsmyk at selv den mest kresne vil digge den. Bildet av beige pasta klarer dessverre ikke å fange opp den smoooooothe smaken – må prøves! 


 

Til 4 store porsjoner trenger du (kan både halveres og dobles):

  • Ca. 150 g spekeskinke – kuttet i små biter
  • 2 rødløk
  • 5 store champignon 
  • Hakket soltørket tomat – jeg bruker den ferdig hakkede i olje, ca. 4 ss
  • 0,5-1 brokkoli i bittesmå buketter
  • Valgfritt: litt chili eller chilikrydder/cayennepepper
  • 1 dl kyllingfond/buljong (jeg bruker 1-2 ss flytende fond blandet med vann)
  • 1 boks matfløte (3 dl)
  • 150 g blåmuggost – jeg bruker feks. Blå Castello
  • 250 g pasta (vekt målt i ukokt tilstand)
  • Nykvernet pepper 

 

Slik gjør du:

  • Kok ca. 250 g pasta og hell av vannet. Du kan bruke både tørre pastaskruer eller en type fersk pasta. 
  • Finn fram en stor gryte. Stek grovhakket rødløk til den blir blank og myk i smør/olje, og stek videre sammen med kuttet sopp og spekeskinke. Ha oppi soltørket tomat og la det surre sammen. (Dersom du vil bruke fersk chili steker du den sammen med grønnsakene).
  • Kutt brokkoli i bittesmå buketter og ha oppi gryta. 
  • Tilsett ca. 1 dl med vann+fond eller buljong. La det surre litt før du tilsetter en boks matfløte. Ha oppi kokt pasta og blåmuggost i biter. Rør rundt til all osten har smeltet. Smak til med nykvernet pepper og evt. cayennepepper. La det putre litt til brokkolien er mør.
  • Kan gjerne serveres med godt brød og smør.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg