Denne karamellkjeksen er supergod, rett og slett. Lett å lage er den og, men tar ganske lang tid. For at fløte skal bli til karamell må den koke en stund. Greit å være innstilt på det på forhånd. Men anbefales virkelig! Karamellen kan også helles i silikonformer og spises alene som fudge. Mmmmmmmmmm.
Du trenger:
Til bunn
- 3 dl mandler – kvernet til mel
- 60 g meierismør
- 3 ss lønnesirup
- En klype salt
Til karamell
- 3 dl kremfløte
- 30 g meierismør
- 6 ss lønnesirup/kokosblomstsirup/fibersirup gold etc.
- En klype salt
- + 100g smeltet sjokolade til toppen (jeg bruker Freia 70 %)
Slik gjør du:
- Kvern mandlene i feks en stavmikserboks. Smelt smør, sirup og salt og bland alt sammen med mandlene. Fordel mandelmassen jevnt i en ildfast form med bakepapir i bunnen. Jeg brukte en 20×30 cm. Det skal være ca. 0,5 cm tykt. Stek i ca. 15 min på 175 grader. Avkjøl gjerne på rist så den blir sprø.
- Ha fløte, smør, salt og sirup i en kjele og småkok på middels varme mens du rører jevnlig. Etter hvert vil fløteblandingen tykne, og tilslutt er det karamell. Det kan ta alt fra 30 min. til 1,5 time. Hell karamellen over bunnen og sett i kjøleskapet til alt er stivnet.
- Smelt sjokolade og ha på toppen. Sett kaldt. Voila! Jeg pleier å dele opp i små ruter og ha det liggende i fryseren. Ta opp når du har lyst på noe digg!
0 kommentarer