Rømmekrem på vafler og pannekaker er en perfekt kombinasjon, ikke altfor søtt, bare skikkelig digg. Du må piske seterrømme (ikke lettrømme) for å få kremkonsistens. Og egentlig trenger du ikke å tilsette så mye, men litt vanilje gjør det enda bedre. Pannekakene blir som amerikanske pannekaker/vestlandske sveler, og med kesam, egg og havre er de veldig mettende og faktisk ganske sunne.
Oppskriften gir 3 porsjoner.
Rømmekrem får du ved å piske dette sammen (som du ville gjort med fløte):
- En halv boks seterrømme
- 1 ts vaniljesukker
- Evt. litt vaniljepulver for ekstra vaniljesmak
Pannekaker:
- 300 g kesam original (ikke mager)
- 3 egg
- 100 g havremel (havregryn malt til mel i feks. blender)
- 60 g speltmel/hvetemel eller mer havremel
- 1,5 ts bakepulver
- 3-4 ts sukker/sukrinmelis/kokossukker etc. (eller mer om du vil ha de søtere)
- 0,5 ts salt
- 1-2 ss vann til passe konsistens
- Valgfritt: litt vaniljepulver, kanel, kardemomme
Bland alt til pannekakerøra sammen, gjerne med stavmikser, og stek små lapper i smør. Serveres med rømmekrem, tinte/rørte blåbær, gjerne med noen dråper lønnesirup over!
1 kommentar
Så godt det så ut! 🙂