Amerikanske pannekaker med rømmekrem og blåbær

Rømmekrem på vafler og pannekaker er en perfekt kombinasjon, ikke altfor søtt, bare skikkelig digg. Du må piske seterrømme (ikke lettrømme) for å få kremkonsistens. Og egentlig trenger du ikke å tilsette så mye, men litt vanilje gjør det enda bedre. Pannekakene blir som amerikanske pannekaker/vestlandske sveler, og med kesam, egg og havre er de veldig mettende og faktisk ganske sunne.

Oppskriften gir 3 porsjoner. 


 

Rømmekrem får du ved å piske dette sammen (som du ville gjort med fløte):

  • En halv boks seterrømme
  • 1 ts vaniljesukker
  • Evt. litt vaniljepulver for ekstra vaniljesmak

 

Pannekaker:

  • 300 g kesam original (ikke mager)
  • 3 egg 
  • 100 g havremel (havregryn malt til mel i feks. blender)
  • 60 g speltmel/hvetemel eller mer havremel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 3-4 ts sukker/sukrinmelis/kokossukker etc. (eller mer om du vil ha de søtere)
  • 0,5 ts salt 
  • 1-2 ss vann til passe konsistens 
  • Valgfritt: litt vaniljepulver, kanel, kardemomme

 

    Bland alt til pannekakerøra sammen, gjerne med stavmikser, og stek små lapper i smør. Serveres med rømmekrem, tinte/rørte blåbær, gjerne med noen dråper lønnesirup over!

    1 kommentar

      Legg igjen en kommentar

      Obligatoriske felt er merket med *

      Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
      Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
      Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Siste innlegg