Langtidsheving betyr eltefritt og enkelt. Det tar jo lang tid, men jobben gjør seg sjøl. Det eneste du trenger å gjøre er å blande sammen ingrediensene og putte det i ovnen etter noen timer. Ved langtidsheving bruker du minimalt med gjær, og stivelsen i brødet brytes sakte, men sikkert ned. Da blir teksturen litt mer svampaktig og brødet får en mye bedre smak enn ved hurtigheving!
Du trenger til ett brød (kjekt å doble):
- 350 g siktet hvetemel
- 100 g sammalt hvetemel fin
- 50 g rug fin
- 0,5 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ts sukker/honning
- 4 dl kaldt vann
Slik gjør du:
- Rør sammen alt det tørre i en bolle. Tilsett kaldt vann og rør så det blir en jevn deig (deigen er seig).
- Dekk en brødform med bakepapir. Hell deigen oppi.
- Dekk med plastfolie, så klede og sett til heving i minst 10-12 timer i romtemperatur. Gjerne over natta.
- Stek brødet på 200 grader i ca. 30 min. nederst i ovnen. Det er ferdig når det gir en hul bankelyd i bunnen.
- Avkjøl på rist. Kan fryses.
1 kommentar
Det så utrolig godt ut. Må prøve denne måten å lage brød på neste gang jeg skal bake 🙂