Langtidshevet brød

Langtidsheving betyr eltefritt og enkelt. Det tar jo lang tid, men jobben gjør seg sjøl. Det eneste du trenger å gjøre er å blande sammen ingrediensene og putte det i ovnen etter noen timer. Ved langtidsheving bruker du minimalt med gjær, og stivelsen i brødet brytes sakte, men sikkert ned. Da blir teksturen litt mer svampaktig og brødet får en mye bedre smak enn ved hurtigheving! 


Du trenger til ett brød (kjekt å doble):

  • 350 g siktet hvetemel
  • 100 g sammalt hvetemel fin
  • 50 g rug fin
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker/honning
  • 4 dl kaldt vann

 

Slik gjør du:

  • Rør sammen alt det tørre i en bolle. Tilsett kaldt vann og rør så det blir en jevn deig (deigen er seig). 
  • Dekk en brødform med bakepapir. Hell deigen oppi.
  • Dekk med plastfolie, så klede og sett til heving i minst 10-12 timer i romtemperatur. Gjerne over natta.
  • Stek brødet på 200 grader i ca. 30 min. nederst i ovnen. Det er ferdig når det gir en hul bankelyd i bunnen. 
  • Avkjøl på rist. Kan fryses. 
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg