Denne indisk-smakende gryta er inspirert av denne oppskriften, men jeg har gjort noen små endringer, blant annet kuttet det meste av vannet. Jeg synes den er best skikkelig tykk i konsistensen, så den blir mer gryte enn suppe. Det er mange ingredienser, men likevel veldig enkelt. Jeg synes retten er best uten kjøtt, men her kan du tilsette kjøtt etter eget ønske. Gryta er perfekt som jobblunsj dagen etter, eller frys ned i porsjoner så har du en kjapp, sunn og mettende middag en dag du har dårlig tid.
Til 4 porsjoner:
- 6 hakket fedd hvitløk (kan bruke mindre)
- 2 hakket rødløk
- 3 ss hakket ingefær
- 5 ss peanøttsmør
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hakket tomat
- 1 boks fullfet kokosmelk
- 1 ts kanel
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver eller hakket fersk chili
- 1 ts salt
- Valgfri grønnsaker: jeg bruker 1/2 søtpotet i terninger, 1/3 blomkål i små biter, litt frossen/fersk spinat
- 1 lime
- Spe med vann til ønsket konsistens, jeg brukte 1 dl
- Valgfri topping: peanøtter, koriander, lime, yoghurt naturell og spirer
Slik gjør du:
- Stek hvitløk, rødløk og ingefær i noen minutter
- Tilsett kanel, paprika, chili(pulver) og peanøttsmør – rør rundt
- Tilsett tomatpuré og grønnsaker – rør rundt
- Tilsett hermetisk tomat og kokosmelk. Rør rundt og la det småkoke under lokk til grønnsakene er møre
- Smak til med salt, pepper og lime
- Server med hakkede peanøtter og koriander, evt. nanbrød, ris eller quinoa
0 kommentarer