Dette er den perfekte turmat, mettende og kjempegodt bananbrød som er like godt uten pålegg som med. Husk å bruke skikkelig modne bananer, de er søtest og gir den beste smaken.
Du trenger:
- 3 egg
- 3 små eller 2 store godt modne bananer (ca. 400 g med skall)
- 100 g havremel eller feks. grovt hvetemel
- 60 g speltmel/hvetemel
- 50 g smeltet smør
- 40 g (2 toppet ss) sukrinmelis, evt. annet sukker
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker eller vaniljepulver
- 1/4 ts salt
- 1/4 ts kardemomme
- 0,5 ts kanel
- 1 ts fiberhusk om du har (for å binde det enda bedre sammen, men kan droppes)
Slik gjør du:
Mos bananene med gaffel. Bland alt godt sammen. Hvis du vil flotte deg skikkelig kan du også tilsette sjokoladebiter eller nøtter, men jeg synes faktisk det er bedre uten. Hell røra i en bakepapirkledd mellomstor brødform og stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 40 min eller til brødet er gjennomstekt. Avkjøl på rist. Server gjerne med smør, syltetøy og nøttesmør. Eller brunost!
1 kommentar
Bananbrød er godt, og så kjekt å lage av bananer man ikke rekker spise opp før de blir ødelagt (: