Blåmuggosten løfter denne suppa mange hakk, så ikke dropp den!
Du trenger:
- 1 blomkål
- 2 gule løk
- Hvitløk – så mange du vil
- Ca. 2 dl matfløte
- Ca. 2 ss blåmuggost eller mer om du vil
- Kyllingfond
- Vann – ca. 5 dl
- Hvit pepper
- Stekt chorizo eller bacon som topping
Slik gjør du:
- Stek grovhakket løk og hvitløk i en gryte. Tilsett blomkål i biter og stek litt videre. Hell på vann til det såvidt dekker grønnsakene. Kok mørt under lokk.
- Tilsett matfløte og stavmiks alt til en jevn suppe uten klumper.
- Tilsett noen ss kyllingfond (eller buljong om du bruker det), noen ss blåmuggost og malt hvit pepper. Smak til så den blir passe salt og passe sterk.
- Tørrstek noen biter chorizopølse og strø over ved servering. Kjempegodt!
3 kommentarer
Mmm, det hørtes utrolig godt ut 🙂
nam 😀
Så god den så ut! 🙂