Her har du oppskriften på muffins du kan spise til lunsj med god samvittighet. Du kan gjerne bytte ut blåbær med feks. bringebær hvis du foretrekker det. Veldig gode! Oppskriften gir 10 små muffins.
Du trenger:
- 2 store eller 3 små egg
- 100 g kesam (ikke mager), evt. gresk/tyrkisk yoghurt med 10% fett
- 80 g valgfritt mel (jeg brukte 50 g havremel og 30 g kokosmel)
- 80 g valgfri tørr søtning (jeg brukte 50 g sukrin gold og 30 kokossukker)
- 1 ts bakepulver
- 1/4 ts salt
- 1/4 ts kardemomme og 1/4 ts kanel (kan droppes)
- Vanilje: 1 ts vaniljesukker/vaniljepulver eller 5 dråper stevia vanilje (evt. vaniljeessens)
- Ca. 1 dl frosne blåbær
Slik gjør du:
- Pisk egg og sukker til eggedosis
- Tilsett resten og bland alt godt sammen, unntatt blåbær
- Fordel røre og blåbær lagvis i formene (du kan blande blåbærene rett i røra, men da blir hele røra lilla).
- Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 15-20 min, avhengig av hvor store former du bruker. Følg med og ta de ut når de er gyldne på toppen og ser faste ut.
1 kommentar
Disse fikk jeg lyst til å lage en dag 🙂