Denne godbiten skal jeg absolutt ikke ta æren for å ha funnet på selv. Inspirasjon er hentet fra denne dama, som lager mye digg. Jeg velger å bruke vanlig sjokolade her, men man kan gjerne følge originaloppskriften for en sukkerfri variant. Du trenger helst silikonformer (jeg kjøpte mine på Ebay) – det er det enkleste å jobbe med.
Du trenger:
- Ca. 100-130 g (kommer an på str. på formene) valgfri sjokolade (mørk eller lys, med eller uten sukker) eller lag selv av kokosolje, kakao og lønnesirup
- 50 g Philadelphia (ikke light)
- 40 g hvit sjokolade (jeg brukte en vanlig fra butikken med sukker)
- 3 ts sukrinmelis
- 5 dråper stevia vanilje, evt. vaniljeessens
- Silikonformer
Slik gjør du:
- Smelt sjokoladen på svak varme. Fordel 3/4 i bunnen av silikonformene, og smør sjokoladen opp på sidene i hvert hull. Sett i fryseren mens du lager melkekremen.
- Smelt hvit sjokolade, og bland inn Philadelphia og søtning. Rør til en jevn masse.
- Ha melkemassen i formene. La det være igjen litt plass på toppen til sjokoladen. Fyll på med sjokolade, og sett i kjøleskapet. Etter kort tid er det bare å velte de ut fra formene og kaste innpå en himmelsk god sjokoladekombo!
0 kommentarer