Bananpannekaker er perfekt mat for hele familien – sunt, enkelt og godt. Siden sist har jeg redusert litt på bananmengden. Da blir de naturligvis litt mindre søte, men likevel søte nok. Med godt smør og lønnesirup eller syltetøy på blir de veldig gode, synes vi.
Oppskriften:
- 8 egg
- 4 bananer
- 6 dl havregryn
- 1,5 ts bakepulver
- Litt salt
- Litt kanel og kardemomme om du vil
- 0,5-1 dl melk – spe til passe tykk røre
Slik gjør du:
Du trenger en stavmikser eller blender. Jeg liker å mikse egg og banan først, før jeg tilsetter resten. Liker også å kjøre det HELT jevnt, da smaker de best. Stek på middels temperatur i stekepanna. Røra kan oppbevares i kjøleskap til dagen etter dersom du ikke steker opp alle samme dag.
Tips 1: Strø litt frosne blåbær over pannekakene med en gang du heller røra i panna.
Tips 2: Spe litt av røra med havregryn (og gjerne litt sukker) til den blir passe muffinsrøre-tykk og hell i muffinsformer. Stekes på ca. 180 grader i ca. 25 min, midt i ovnen.
Da blir de slik:
det er så godt med bananpannekaker! 😀
Nam 🙂