Du trenger:
- 1 liter vann
- 2 ss vannkefir-korn
- 1 neve øko-rosiner
- 4 ss rørsukker
- 2 tykke skiver skrelt sitron
Slik gjør du:
- Bruk en stor glasskrukke på ca. 1,5 liter. Rør sukkeret ut i vannet så det løser seg opp. Tilsett vannkefirkorn, rosiner og sitron.
- La krukken stå med løst lokk i romtemperatur i 24-72 timer. Smak underveis. Jo lengre den står, jo mindre søt blir den (kefirkornene spiser sukker).
- Sil av blandingen i plastsil/kaffefilter/glasshåndkle (helst ikke bruk metall), plukk ut kefirkornene og kast resten.
- Kefirkornene skylles forsiktig i lunket vann (litt kaldere enn kroppstemp.) og oppbevares i sukkervann i kjøleskap. Skift sukkervann ca. hver 14. dag.
- Etterfermentering for smak og kullsyre: Hell silt vannkefir-blanding over på ny glasskrukke med helt tett lokk. Tilsett en neve feks. frosne jordbær, bringebær, ananas, mango, ingefær eller sitron for å gi drikken smak og farge. La den stå i romtemperatur i ca. 24 timer. Da utvikles både smak og karbondioksid. Sil blandingen og hell over på flasker med helt tett kork. Ikke fyll flaskene helt fulle. Oppbevares i kjøleskap.
- NB. Det er en viss eksplosjosfare hvis det blir for mye trykk. Pass på og følg med på trykket. Det er lurt å “rape” flasken litt innimellom, altså åpne forsiktig så litt av trykket siver ut.
0 kommentarer