En kompakt og skikkelig god kake, akkurat som brownies skal være.
Du trenger:
- 250 g smør
- 250 g mørk sjokolade (helst 70 %)
- 4-5 egg (avhengig av str.)
- 4 dl kokossukker
- 1 dl Sukrin gold (kan erstattes med annet sukker)
- 1 dl speltmel/hvetemel/havremel/bokhvetemel etc.
- 1 dl finmalte mandler
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du:
- Visp egg og sukker luftig. Dette tar ganske lang tid med kokossukker, så la maskinen gå fra start.
- Smelt smør og sjokolade forsiktig på lav temperatur.
- Bland sjokoladeblandingen, bakepulver og mel i eggedosisen.
- Hell røren i en bakepapirkledd langpanne (str. 25x30cm).
- Stek midt i ovnen, 180 grader i ca. 30 min.
- Hvis du vil ha glasur smelter du bare 50-100 g sjokolade med litt smør/kokosolje og smører på. Jeg bruker litt malte mandler på toppen, men du kan også bruke kokos, nøtter eller ingenting.
0 kommentarer