Tomater som varmebehandles over lang tid endrer smak fullstendig og blir så mye mer enn hva de var opprinnelig. Langtidsbakte tomater er kjempegode i salat, i pai, som tilbehør til kylling, hvit fisk og svin, eller bare helt alene.
Du trenger:
- Cherrytomater
- Ekstra virgin olivenolje
- Maldonsalt
- Nykvernet pepper
Vask tomatene, kutt dem i to, og legg de på et stekebrett med snittflaten opp. Drypp litt olivenolje, maldonsalt og nykvernet pepper over. Stek dem på ca. 70 grader i rundt 8 timer, gjerne over natten. Det går også an å steke de på 100 grader i for eksempel 4 timer. Har du mulighet kan du lufte ovnen noen ganger, så tørker tomatene raskere. Den siste tiden kan du sette på varmluft. Tomatene kan oppbevares i olivenolje dersom de ikke spises i løpet av et par dager.
1 kommentar
Dette har jeg aldri smakt men høres veldig godt ut:). Sikkert masse smak:):)