RAW sjokoladekake

Mulig denne oppskriften er for spesielt interesserte. Sjokoladekaka er supersunn, rett og slett, men også supergod. Lover deg. Selv den største skeptikeren liker denne (jeg har testet). Det er en rå kake, som i at den ikke trenger å steke. Kan spises både til frokost, lunsj og middag om du vil, full av nyttig næring og sunt fett


Du trenger en food-prosessor (jeg bruker den store beholderen som hører til stavmikseren) og en kakeform med ca. 20 cm i diameter eller tilsvarende ildfast form. Kaka oppbevares best i fryseren. 

Bunn:

  • 100 g dadler uten stein – kvernes
  • 60 g kvernet nøtter – jeg brukte valnøtter (kan også bruke paranøtter, cashew, mandler eller en blanding)
  • 40 g kokosmasse 
  • 30 g smeltet kokosolje 
  • 5 ss havremel (malt havregryn)
  • 2 ss spiret bokhvete 
  • 2 ss kakao
  • 3 ss søtning (ikke flytende: jeg brukte sukrinmelis og kokossukker)
  • 0,5 ts salt
  • Valgfritt: 0,5 ts pulverkaffe

 

Sjokoladekrem: 

  • 1 mellomstor moden advokado 
  • 3 ss kokoskrem (det faste på toppen av kokosmelka, sett den gjerne kaldt først)
  • 3 ss smeltet kokosolje 
  • 5 ss flytende søtning (jeg brukte lønnesirup, kokossirup og 4 dråper stevia)
  • 4 ss kakao
  • 0,5-1 ts vaniljepulver
  • 0,5 ts salt 
  • 1 ts lucuma (kan droppes)

 

Slik gjør du:

  • Start med sjokoladekremen. Kjør alt til en jevn masse i foodprosessoren (bruk en stor nok beholder så den ikke blir kjørt altfor lenge – avokadoen kan skille seg). SMAK til, det er viktig. Tilpass så kremen blir passe søt, og med passe sterk sjokoladesmak. Sett kremen til side, nå skal du lage bunnen.
  • Kvern nøtter, havre, kokosmasse, smeltet kokosolje og dadler til en jevn masse. Ha oppi resten av ingrediensene. Bokhveten skal ikke kvernes, den skal være mest mulig hel (gir digg crunsj). Dersom mikseren ikke klarer å blande alt godt nok, så kjør det noen minutter i kjøkkenmaskinen til slutt. 
  • Sett massen kaldt en stund, slik at den blir lettere å trykke ut i formen. Kle gjerne formen med bakepapir, eller smør formen med kokosolje. Fordel bunnen jevnt i formen med hendene.
  • Ha oppå sjokoladekremen og pynt med feks. kokos.
  • Kaka oppbevares i fryseren. Den har ganske lang holdbarhet, men tipper den forsvinner fort! 
6 kommentarer

Siste innlegg