Yoghurtnøtter

Dette er et forsøk på å gjenskape de hvite yoghurtnøttene fra Den lille nøttefabrikken som er fantastisk gode. Oppskriften er inspirert av denne dama, men jeg har endret litt på forholdene, og jeg har brukt hvit sjokolade med sukker. Kaller det yoghurtnøtter, men det er faktisk ikke en dråpe yoghurt i. 


 

Du trenger:

  • Ca. 150 g usaltet nøtter (paranøtter, cashew, mandler etc.)
  • 80 g hvit sjokolade med eller uten sukker (jo mer sjokolade du bruker, jo fastere blir de i romtemperatur)
  • 20 g kokosolje 
  • 50 philadelphiaost (ikke mager)
  • 4 ts sukrinmelis
  • 4-5 dråper vaniljeessens eller stevia vanilje 

 

Slik gjør du:

  • Rist gjerne nøttene i en tørr stekepanne (kan droppe dette).
  • Smelt hvit sjokolade og kokosolje på svak varme mens du rører. Tilsett sukrinmelis og rør til det blir klumpfritt. Rør inn vaniljedråper og philadelphiaost til det blir en jevn blanding.
  • Ha oppi nøttene og rør rundt så alle nøttene blir dekket. Ta opp en og en nøtt og avkjøl på bakepapir i kjøleskap. Kan oppbevares i fryser.
  • Det enkleste er å bruke store nøtter (feks paranøtter). Da er det lettere å ta opp en og en og fordele røren på nøtten så det dekker. Bruker du feks små cashewnøtter er det nesten lettere å helle alt ut på bakepapiret og spre de der.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg