Bra brød #2

I det siste har jeg testet det såkalte Skappel-brødet. Det minner veldig om favorittbrødet, men det er med noen andre frøtyper som gresskarkjerner, som gir en utrolig god smak. Uansett er det fint å ha noen flere alternativer. Spelt gir også en mer svampaktig tekstur, som i seg selv gir en soft og fersk smak. Noen ganger kverner jeg ca. halvparten av frøene til mel, så blir brødet mer barnevennlig. Ellers kan du bytte ut speltmel med vanlig mel, feks. en pakke med grovbakst. Det viktigste er at forholdene mellom mel/frø og væske er det samme. 

Oppskriften

  • 650 g siktet speltmel
  • 250 g sammalt speltmel
  • 60 g solsikkekjerner
  • 60 g gresskarkjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g store havregryn
  • 100 g linfrø
  • 50 g chiafrø
  • 4 ts fiberhusk (kan droppes om du bruker spelt)
  • 1 ts salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 liter lunket vann 

Fremgangsmåten er enkel. Jeg kommer aldri til å gidde å bake brød som må eltes når det blir like bra ved å røre. Du trenger en stor bakebolle, og du kan røre for hånd. Bland sammen alt det tørre og tilsett alt vannet. Rør kraftig med en gang, til deigen blir fast, men skikkelig seig. Fordel i 2 store smurte/bakepapirkledde brødformer. Hev ca. time (du kan heve i ovnen på 50 grader). Stek på 200 grader i ca. 40 minutter nederst i ovnen. Avkjøl på rist. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg