Hvorfor gidde å lage grønne pannekaker? Jo, det er en ganske effektiv måte å få i 2-åringen litt skjulte grønnsaker på. Og skjuling av grønnsaker er jo det vi driver med på kjøkkenet for tiden. Serverer jeg grønne blader kan du banne på at de går i gulvet, mens grønne pannekaker glir rett ned. De smaker egentlig helt som klassiske, søte bananpannekaker, men er jo plutselig en del sunnere. Og – MÅ ha lønnesirup på!
Du trenger til 4 porsjoner (kan selvfølgelig halveres):
- 4 egg
- 4 STORE never fersk spinat (dette smakes ikke, men gir en skikkelig grønn farge!)
- 2 bananer
- 2 dl havregryn
- 2 dl annet mel (jeg brukte en blanding av sammalt og fin spelt, men alt går, også bare mer havregryn)
- 4 ts bakepulver
- 2 ts vaniljepulver evt. vaniljesukker
- 1,5 dl melk
- litt salt om du vil
- evt. litt sukrinmelis eller stevia
Bland alt sammen i blender, og stek som vanlig!
2 kommentarer
Dette så godt ut 🙂 (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)
Disse spiser vi til frokost hver dag, uten mel, bare med havregryn! Skal tilsette spinat i helgen, skjulte grønnsaker er et mist;-) takk for tips!!!