De beste vaflene

Det er helt uaktuelt å lage/spise/servere sunn mat som ikke smaker godt. Derfor krever det ofte litt prøving og feiling for å finne de beste oppskriftene. Spesielt hvis man skal sunnifisere klassikerne, som alle har en helt klar forventning om hvordan smaker. Som for eksempel vafler. Jeg har prøvd flere tørre vaffeloppskrifter opp gjennom, men endelig fant jeg en som satt. HURRA! Vaflene blir lyse, myke, sprø og alt det der. Har du en bolle med denne røra stående i kjøleskapet, er det bare å steke seg vafler til både frokost, lunsj eller kveldsmat. Det funker overraskende bra med ost og skinke på, men ellers passer det selvfølgelig best med brunost eller rømme & syltetøy.

Oppskriften gir kanskje 8 plater. Bland sammen med stavmikser til røra blir jevn og passe vaffelrøretykk:

  • 4 egg
  • En boks/250g cottage cheese
  • 2,5 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl melk/kefir 
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 ss sukrinmelis (eller annen søtning, feks. vanlig sukker. Kan også droppes helt).
  • 0,5 ts salt 
  • Dersom du bare skal spise de med søtt pålegg er det sikkert godt med: kardemomme, kanel, vaniljepulver, vaniljesukker, enda mer søtning, en halv moden banan 
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg