Snickersis

Snickersis er favoritten her i huset. Kombinasjonen av vanilje, karamell, sjokolade og salte peanøtter er rett og slett uslålig. Jeg liker å bruke lønnesirup istedenfor vanlig hvitt sukker, fordi det er mye sunnere og smaker mye bedre. Denne kan man lage lagvis i en flat form, eller man kan blande toppingen inn i selve isen. Ettersom isen består av flere lag tar den litt tid å lage, men jeg pleier å lage vaniljeisen én dag, og resten dagen etter. 

Vaniljeis – fremgangsmåte finner du her 

  • 3 eggeplommer
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljepulver, evt. vaniljesukker
  • Diverse søtning: jeg brukte 0,7 dl lønnesirup + 3 ss sukrinmelis 

 

Karamell – fremgangsmåte finner du her 

  • 3 dl kremfløte
  • 30 g meierismør
  • 6 ss lønnesirup 
  • 1/4 ts salt 

 

Salte peanøtter – et par never, gjerne grovhakket

Sjokolade 

  • 100 g smeltet valgfri sjokolade blandet med litt fløte/melk 
  • Hvis du lager sjokolade selv: smelt 3 ss kakaosmør/kokosolje uten smak og bland inn ca. 3 ss kakao og smak til med lønnesirup og evt. salt og vanilje

 

Slik gjør du:

  • Lag først vaniljeis. Fremgangsmåten ser du over. Husk å piske eggeplommene skikkelig lenge så det blir en tykk og luftig krem. Isen bør stå i fryseren en stund før toppingen tas på. Dersom du vil ha karamell, nøtter og sjokolade blandet inn må du gjøre det før isen stivner. 
  • Lag karamellsaus. Kok den så lenge at den blir ordentlig karamell. Husk å ha salt i, da blir det best.
  • Strø over rikelig med peanøtter og hell over karamellsaus så det blir et tykt lag over hele. Sett i fryseren så det stivner. 
  • Smelt/lag sjokolade og hell over. Sett i fryseren. 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg