Blomkålsuppe med blåmuggost og stekt chorizo

Blåmuggosten løfter denne suppa mange hakk, så ikke dropp den! 

Du trenger:

  • 1 blomkål
  • 2 gule løk
  • Hvitløk – så mange du vil 
  • Ca. 2 dl matfløte
  • Ca. 2 ss blåmuggost eller mer om du vil 
  • Kyllingfond 
  • Vann – ca. 5 dl 
  • Hvit pepper 
  • Stekt chorizo eller bacon som topping 

 

Slik gjør du:

  • Stek grovhakket løk og hvitløk i en gryte. Tilsett blomkål i biter og stek litt videre. Hell på vann til det såvidt dekker grønnsakene. Kok mørt under lokk.
  • Tilsett matfløte og stavmiks alt til en jevn suppe uten klumper. 
  • Tilsett noen ss kyllingfond (eller buljong om du bruker det), noen ss blåmuggost og malt hvit pepper. Smak til så den blir passe salt og passe sterk. 
  • Tørrstek noen biter chorizopølse og strø over ved servering. Kjempegodt! 
3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg